Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Tattoopedia

Prije tetoviranja:

  • 24h prije tetoviranja nemojte konzumirati alkohol, tablete koje šire krvožilni sustav ili droge jer pojačavaju krvarenje što može rezultirati lošijom kvalitetom boje te prolongirati zarastanje. 
  • Na tetoviranje dođite odmorni i siti. Umor i glad mogu biti uzrok povećane osjetljivosti na bol, nervoze, nekontroliranog trzanja i pada tlaka što može dovesti do nesvijestice.
  • Najmanje 10 dana prije tetoviranja nemojte se izlagati jakom suncu i solariju, te stavljati na kožu proizvode za samotamnjenje ili kozmetiku koja sadrži šljokice.
  • Nemojte sami brijati/depilirati područje koje želite tetovirati. U slučaju pojave prištića, iritacije ili upale, nećemo Vas moći primiti u dogovorenom terminu.

 

Važno!

Prilikom dogovora za tetoviranje obavezno nas upozorite na sve bolesti i alergije!
Ako ste trudni ili dojite, na žalost, ne možemo Vas tetovirati. Bez iznimaka.
Ukoliko posumnjamo da ste pod utjecajem droga ili alkohola, odbit ćemo Vas uslužiti.
Ne odgovaramo za eventualne posljedice na Vaše zdravlje u slučaju da nam zatajite bilo što od navedenog.

 

Maloljetnici

U našem salonu, osobe od 16 do 18 godina starosti mogu se tetovirati uz pristanak jednog roditelja ili zakonskog skrbnika, uz predočenje osobnih iskaznica (i roditelja i maloljetnika), putovnica ili drugih identifikacijskih isprava koje dokazuju srodništvo.

Roditelj/skrbnik obavezno treba prisustvovati dogovoru oko dizajna za tetovažu. Na samom tetoviranju, može ali ne mora biti prisutan. 

Akontacija

Akontacija iznosi 30% od ukupne cijene tetovaže. Kod plaćanja, cijena se umanjuje za iznos akontacije. U slučaju da ne možete doći na dogovoreni termin, molimo da nam to javite najkasnije 24h unaprijed. Ukoliko kasnite više od 20 min na termin, možda vas nećemo moći primiti ako procijenimo da to remeti druge termine. Nepridržavanje ovih pravila salona dovodi do gubitka prava na povrat akontacije.

Ljeto, sunce, more

Tetovirati se možete i tijekom ljeta, samo treba pripaziti na par stvari.
U procesu zarastanja, preko tetovaže raste nova koža. Ona je tanka i osjetljiva prvih mjesec dana pa ju je potrebno zaštititi od jakog sunca kako ne bi izgorjela. Prva dva tjedna nakon tetoviranja, kada je tetovirani dio tijela izložen direktnom jakom suncu dulje vrijeme, tetovaža treba biti prekrivena odjećom (tkaninom).

Nakon tog perioda, možete ju zaštititi kremom za sunčanje visokog faktora (spf 50 ili viši). Na tetovažu neće utjecati kratko izlaganje suncu, npr. odlazak niz ulicu do dućana, ali za sjedenje par sati na terasi uz kavu potrebno ju je zaštititi.

Prva dva tjedna nakon tetoviranja tetovaža se ne smije uranjati pod vodu (kupanje). Tuširati se, naravno, možete a tetovažu treba prati pod tekućom vodom svakih nekoliko sati (vidi 'Tattoo aftercare / Održavanje tetovaže'). Nakon dva tjedna kupanje (kupke u kadi, bazen, more, rijeke, jezera) više neće utjecati na kvalitetu tetovaže.

Folija

Zaštitna prozirna (kuhinjska) folija služi za zaštitu nove tetovaže od prljavštine, tkanine i isušivanja.
Tetovaža je površinska rana i ponekad iz nje izlazi limfa, boja i sukrvica, nekoliko dana nakon tetoviranja. Kada ne bi bilo zaštitne folije, odjeća koja prekriva tetovažu mogla bi se zaljepiti na nju a to može dovesti do čupanja dijelova boje iz tetovaže. Također, ako bi se tetovaža npr. preko noći osušila zbog trljanja po posteljini, mogle bi se napraviti krastice koje otpadanjem povlače boju iz tetovaže.

Važno je dobro procijeniti koliko i kada treba nositi foliju, jer ako će tetovaža njome konstantno biti prekrivena, koža neće moći normalno 'disati' i moguća je pojava prištića ili upala, što produljuje period zarastanja. Ovisno o veličini tetovaže, foliju možete nositi od dva do 5 dana; o tome se najbolje posavjetovati sa tattoo artistom.
U većini slučajeva vrijedi pravilo da se folija prestaje nositi kada se tetovaža počne ljuštiti. Ali i nakon toga ju treba držati hidratiziranom.

Ljuštenje boje

U procesu zarastanja, površinski sloj boje se oljušti (otpada u sitnim mrvicama). Kod malih tetovaža to možda nećete ni primjetiti, a kod velikih će vam se činiti da vam toliko boje otpada da neće ništa ostati od tetovaže. Komadiće nemojte trgati i čupati jer možete izvući previše boje.
Kada se cijela tetovaža poljušti, zarasla je. Nakon toga, koža koja prekriva tetovažu bit će suha i ljuskava do nekoliko tjedana. Trebate ju održavati hidratiziranom korištenjem bilo koje kreme za kožu (ne mora nužno biti Bepanthen ili neka od krema koju ste koristili tijekom zarastanja).

Minimum izvedivosti
Zašto tetovaža zagrebačke katedrale ne može biti izvedena u veličini poštanske marke.

Koža nije papir i neke slike jednostavno moraju imati određenu veličinu kako bi i nakon nekoliko godina izgledale jednako dobro kao na početku. Koža stari, mijenja se, podložna je vanjskim utjecajima (sunce, kemikalije, kozmetika, rane itd.).

Dvije linije na koži ne smiju biti preblizu jedna drugoj jer se one s vremenom malo rašire i cijela slika se može zamutiti i biti neprepoznatljiva. Iz tog razloga, kompliciraniji dizajni moraju biti veći.

Ako ovdje niste našli odgovor na svoje pitanje, kontaktirajte nas =)