Ovaj web site koristi kolačiće

Koristimo kolačiće kako bi personalizirali sadržaj te analizirali promet.

Ako nastavite koristiti naš web site prihvaćate našu politiku upotrebe kolačića.

Vrste nakita

BARBELL 

Ravna šipkica s kuglicama na krajevima. Obje kuglice se mogu skidati. Radi se u različitim debljinama, a koristi se za jezik, smiley, tongue web, bridge, ušnu resicu i hrskavicu, septum, bradavice...

 

BANANABELL 

Svinuta šipkica s kuglicama na krajevima. Kod nekih bananabella mogu se skinuti obje kuglice, a kod nekih samo jedna (npr. nakit za pupak sa cirkonom – donja kuglica je fiksna).
Radi se u različitim debljinama, a koristi se za pupak, obrvu, neke pozicije na ušnoj hrskavici, kod određenih genitalnih piercinga, smiley, tongue web...

 

 

LABRET

Ravna šipkica s fiksnom pločicom na jednom kraju i kuglicom na drugom. Kuglica se može skidati. Radi se u različitim debljinama, a najčešće se koristi za usnicu, neke pozicije na uhu ili nosnicu.

BALL CLOSURE RING

Alkica sa clip in kuglicom (kuglica ima utore i stavlja se 'na klik'). Naziva se i Captive Bead Ring. Radi se u različitim debljinama, a koristi se za ušnu resicu i hrskavicu, obrvu, nosnicu, septum, usnicu, smiley, tongue web, bradavice, pupak i neke genitalne piercinge.

 

SMOOTH SEGMENT RING 

Alkica na kojoj se jedan dio može izvaditi. Noviji modeli proizvode se sa clicker sistemom. Radi se u različitim debljinama, a koristi se za ušnu resicu i hrskavicu, obrvu, nosnicu, septum, usnicu, smiley, tongue web, bradavice, pupak i neke genitalne piercinge.

 

CIRCULAR BARBELL 

Jako svinuta šipkica s kuglicama na krajevima. Obje kuglice se mogu skidati i na navoj su pa možete lako sami mijenjati nakit. Radi se u različitim debljinama, a koristi se za ušnu resicu i hrskavicu, obrvu, nosnicu, septum, usnicu, smiley, tongue web, bradavice, pupak i neke genitalne piercinge.

 

BODY SPIRAL 

Spiralno svinuta šipkica s kuglicama na krajevima. Obje kuglice se mogu skidati i na navoj su. Radi se u različitim debljinama, a koristi se za ušnu resicu i hrskavicu, usnicu ili pupak. Moguće ju je nositi i na nekim drugim pozicijama ukoliko se procijeni da neće dolaziti do prečestog zapinjanja i da neće na bilo koji drugi način iritirati sam piercing.

 

NOSE STUD 

Spiralica za piercing na nosnici. Ravni nakit koji na jednoj strani ima cirkonić (ili neki drugi nastavak), a na drugoj (unutrašnjoj) malu kuglicu, nije dobar za dugo nošenje u nosu jer će vam se kanalić stisnuti prema tankom ravnom dijelu nakita pa kuglica koja je s unutrašnje strane neće moći izaći van. U tom slučaju nakit je potrebno odrezati ili na silu iščupati što dovodi do oštećenja kanalića.

SURFACE BAR

Svinuta šipkica četvrtastog 'C' oblika za surface piercing. Ovaj oblik nakita je jedini adekvatan za surface piercinge.

 

MICRODERMAL 

Pločica s rupicama 'L' oblika u koju se mogu montirati različiti nastavci. Naziva se i dermal anchor ili surface anchor. Više o microdermalima možete naći na linku.

 

FLESH TUBE 

Tunelić s dvije gumice, za proširene rupice na ušnim resicama. Ovaj nakit se najčešće koristi kod širenja resica jer je potpuno gladak, bez navoja i utora koji bi mogli ozlijediti kanalić prilikom širenja. Dovoljno je dugačak da omogući eventualno oticanje resica.

 

FLESH TUNNEL 

Tunelić sa širim rubom kod kojeg se jedna strana skida (ima navoj). Za proširene ušne resice.

 

EAR PLUG 

'Puni' nakit za proširene ušne resice; može biti skroz ravan i imati gumice ili može imati širi rub na jednoj ili obje strane. Za proširene ušne resice.

 

SHIELD 

Nastavak koji se može staviti na piercing nakit tako da ga djelomično ili u potpunosti okružuje. Model na slici je za bradavicu, a postoje i modeli za pupak, za samu kuglicu te za sitnije bananabelle (npr. obrva ili VCH).

 

RETAINER 

Nakit napravljen za skrivanje piercinga ili za održavanje piercing kanalića otvorenim kod npr. rendgenskih snimanja.

 

 

EXTERNALLY THREADED 

Navoj se nalazi na šipkici a nastavci su 'šuplji'.

 

 

INTERNALLY THREADED 

Šipkica je 'šuplja' a navoj se nalazi na nastavku.